The Northborn story

För oss är Northborn en filosofi. Vi anser att med naturliga råvaror, en bra passform och med material som tillverkas enligt hållbara principer, kan vi bidra till att skapa en bättre vardag för oss alla. Sedan starten på vårt äventyr 2016 har vi haft som mål att göra ditt liv enklare och skönare. Alla förtjänar vi lite vardagslyx!

Naturen och miljön är viktiga för oss. Därför producerar vi plagg med fokus på hållbara material, en bra passform och naturliga råvaror. Northborn är skapad av naturliga råvaror på naturens villkor – Simply extraordinary by nature.

 

Hållbara underkläder av bambu

Northborn handlar snarare om kvalité än kvantitet. Och även kvalité på alla nivåer. Från hållbara materialval och utveckling av passform till övergripande hållbarhet och produkttester.

Och vi började med de mest grundläggande plaggen i garderoben – nämligen underkläderna!

 

Den ultimata boxerkalsongen

Vår ambition med kalsongerna var att utveckla en bambuboxer som skulle passa den moderna mannen. Från en söndagstur i parken med familjen till långa dagar bakom ett skrivbord. Men också under bergslöpningen eller på den 70 km långa skidturen i Italien.

Vi experimenterade med material och texturer i över ett år. Vi utvecklade och skapade prototyper, med endast ett fokus – att tillverka den ultimata boxerkalsongen! Med en perfekt passform och goda tekniska egenskaper vågar vi påstå att resultatet är ett par bambuboxerkalsonger för varje tillfälle i livet.

 

De perfekta underkläderna

Kvinnor känner kvinnor bäst. Därför har kvinnor varit ansvariga för produktutvecklingen av underklädeskollektionen för damer. Resultatet blev inte bara en modell utan tre: string, bikini och hipster. Oavsett dagsform, val av klädsel och andra personliga preferenser kommer du hitta en modell som passar dig. Vi har fokuserat mycket på underklädernas passform och material så att du knappt ska känna dem på kroppen.

 

Underklädeskollektionen

Den första kollektionen från Northborn har inspirerats av öppna, blomstrande landskap och de vackra vyerna som skapas när naturen är på sitt bästa humör.

Vi har valt en färgpalett som är mjuk och ger associationer till de första timmarna på morgonkvisten eller de sista timmarna innan solen går ner bakom horisonten.

Färgerna är dova för att framhäva både passform och material. Vi har tillgängliga modeller som passar alla smaker och kroppar!

Andreinnlegg