Med dessa råd kan du förlänga livet!

Det är en djungel därute med både hälsotips och dieter. Men enligt ny forskning så kan du faktiskt förlänga ditt liv med flera år, med hjälp av endast några små förändringar.

Du behöver inte träna crossfit eller flytta in på ett gym för att få en sund livsstil. Det räcker med några enkla förändringar för att göra livet enklare och lägga grunden till en hälsosam kropp även efter pensionen. Aktivitet, kosthållning och goda vanor är a och o. Vi rekommenderar också de silkelena bambuunderkläderna från Northborn, en stor hjälp för att komma i gång med exempelvis nummer tre på listan här under!

 

Fem goda råd

En studie från 2018 visar att det inte behöver vara så svårt att förlänga livet med flera år. Forskning visar att dessa enkla förändringar kan göra livet både längre och bättre:

  1. Avstå från tobak.
  2. Håll en sund kroppsvikt.
  3. Träna regelbundet.
  4. Håll en god kosthållning.
  5. Begränsa intaget av alkohol.

Det är kanske inte kommer som en överraskning, men det visar ändå på att det inte är mycket som krävs för en sundare och bättre livsstil. Forskarna tittade nämligen inte bara på hur länge deltagarna levde, utan också hur bra levnadskvalité de hade.

För det är faktiskt inte bara hur många år vi lever som avgör om vi haft ett bra liv, utan hur många av de åren som vi fick vara friska, utan sjukdom och andra plågor. Enligt Nettavisen så visar forskningen på att kvinnor som lever efter dessa fem råd kan få vara friska i upp till 10 år till efter 50, medan män kan få vara friska i upp till ytterligare 8 år.

 

Lev sunt med Northborn

Bara för att nyss nämnda forskning säger att du ska träna regelbundet behöver det inte betyda att du ska springa ett maratonlopp det första du gör. Att vara frisk handlar om att röra på sig regelbundet. Det kan du åstadkomma med en mycket enklare och skonsammare träning.

Nyare forskning från en publikation som heter Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology visar nämligen på att promenader kan ha lika god effekt på hälsan som löpturer. Forskarna kom fram till att de som regelbundet gick promenader reducerade risken för högt blodtryck, högt kolesterol och diabetes lika mycket som de som sprang. Men om promenader ska ha samma effekt måste du gå lika långt som du springer, vilket innebär att det gäller att knalla på.

Våra underkläder från Northborn är sköna att ha på sig medan du motionerar. Bambuunderkläder skär inte in i huden och de är mjuka som silke. Det innebär att du kan gå längre promenader utan att bli distraherad av obekväma underkläder. Kolla in vårt sortiment av underkläder till både dam och herr!

 

Få ett längre och sundare liv

Forskning råder oss till en god kosthållning. Anledningen till detta är att övervikt leder till en hel rad problem senare i livet och kopplas också till allvarlig sjukdom. Därför är det viktigt att du kombinerar träning med en sund kosthållning. Men detta betyder inte heller att du måste hoppa på nya och moderna dieter. Det är inte alltid de slår det gamla goda uttrycker: lagom är bäst!

Enligt det norska Helsedirektoratet handlar sund kosthållning i stort sett om en varierad kost. De råder bland annat till att du ska äta magert kött, dricka vatten, äta grönsaker, äta fullkornsspannmål och äta en varierad kost.

Vi på Northborn gör det bekvämt och enkelt för dig att leva ett aktivt och sunt liv!

Andreinnlegg