Goda morgonvanor gör din dag!

Det är verkligen inte alla som tycker att ”morgonstund har guld i mun”. Många av oss kämpar för att ta oss ur sängen på en grå och tråkig måndag, och kanske särskilt under den mörkare delen av året. Men skapar du några goda morgonvanor kan du faktiskt må bättre – under hela dagen!

Det kan vara svårt att arbeta in nya vanor. Fast några små justering kan faktiskt göra så att både din fysiska och psykiska hälsa blir bättre. Goda vanor kan leda till stora förändringar, ett steg i taget.

 

Du blir vad du äter!

Ända sedan du var liten har du säker hört hur viktigt det är att äta frukost. Dina föräldrar har rätt, och de är uppbackade av seriös forskning. Studier har nämligen visat att om du hoppar över frukosten så ökar dina chanser för övervikt. Så lyssna på mamma och ät upp din frukost!

Livsmedelsverket förespråkar en varierad kost men det kan vara svårt att hinna med.  Tänk på att kroppen inte producerar alla de vitaminer och näringsämnen som vi behöver. Det är därför viktigt att ta ett vitamintillskott när du inte har tid för en varierad kost. C Plus från EFI är ett bra tillskott där du får i dig tillräckligt med C-vitamin och som stärker ditt immunförsvar.

 

Få in goda vanor

Hudvårdsprodukter kan också göra att vi känner oss på bättre humör på morgon. Använder du uppfriskande krämer och rengör huden på kroppen och i ansiktet det första du gör på morgonen märker du snart av en extra ”lyster” under resten av dagen. Hudvårdsprodukter är inte reserverat enbart kvinnor, utan det finns massvis med bra produkter för både kvinnor och män.

I det långa loppet kan små förändringar leda till stora positiva konsekvenser. Om du jobbar in små, men goda vanor får du på sikt ett sundare och bättre liv. Vi ska inte heller glömma att morgonen känns så mycket bättre när du hoppar i ett par silkeslena underkläder från Northborn. Våra underkläder tillverkas av ett miljövänligt material av 93 % bambu så att du kan starta din dag med gott samvete.

 

Kliv upp tidigare

Det är lätt att känna att hela dagen blir försenad om du inte kliver upp i tid. Särskilt om du har barn som ska ha frukost, matsäck packad och skjutsas till skolan. När tiden är knapp och stressnivåerna är höga uppstår större risk för gräl och konflikter.

Om du vill sänka stressnivån hos alla i familjen kan du prova att kliva upp 15–30 minuter tidigare än vanligt. Både morgonen och resten av dagen blir så mycket smidigare för hela familjen. Speciellt barn mår bra av fasta och goda rutiner utan stress.

Om du har lust att vara lite extra hälsosam kan du använda de extra minuterna på morgonen till en promenad, meditation eller yoga. Goda morgonvanor leder till en bra dag för hela familjen!

Andreinnlegg