Hållbara och naturliga textilier

Underkläder är underkläder. Eller är det verkligen bara det? Efter år med tester och produktutveckling vet vi att det är skillnad på underkläder och underkläder. Med Northborn kan du dessutom göra en liten skillnad för miljön.

 

Naturligt hållbart

Bambu är den växt i världen som växer snabbast. Den sprider sig snabbt över stora landområden. Mer bambu betyder mer plantor som utför fotosyntes vilket i sin tur ger mindre växthusgaser i naturen. Alla våra underkläder är tillverkade av bambu. För det är ett mer miljövänligt material om du jämför med till exempel bomull. Förutom att bambu växer extremt snabbt behöver det liten yta och minimalt med vatten. Dessutom gör växtens naturliga bakterieflora att inga bekämpningsmedel behövs för att hålla eventuella skadedjur borta.

 

Bambu är perfekt till underkläder

Kläder av bambu ger en härlig silkeslen känsla mot kroppen. Materialet känns både skönt och exklusivt. De härligt mjuka fibrerna som spinns av bambu är perfekta för kroppsnära plagg som underkläder. Dessutom har bambu lukthämmande egenskaper, vilket är en perfekt egenskap för alla aktiva människor.

 

Skonsam mot känslig hud

Bambuelastan passar bra för dig med känslig hud eller du som har någon allergi. Med naturligt temperaturreglerande egenskaper håller bambu fukten borta och passformen är lika bra, tvätt efter tvätt. Vår bambuelastan är berikad med Aloe vera för en extra silkeslen känsla mot huden.

 

Certifierade, miljövänliga och hållbara kläder

Vi jobbar bara med företag som tar sitt ansvar för människor och miljö. Därför garanterar vi att textilierna är hållbara och miljövänliga samt att de är tillverkade efter stränga ISO-standarder (ISO 9001 och ISO 14001). Alla Northborn-plagg är också Oeko-tex-certifierade, vilket betyder att de är garanterat fria från cancerframkallande och hormonstörande färgämnen.

 

100 % hållbar

Vi ställer inte bara krav på företagen som vi jobbar med, vi tar också vårt eget ansvar för leveransen hem till dig. Därför skickas våra produkter i 100 % återvunna förpackningar och du får gärna återvinna förpackningen igen.