Vi tar vårt sociala ansvar på allvar

Vårt mål är att skapa hållbara underkläder av hög kvalité och med gott samvete. För oss tar inte detta slut vid hållbara materialval och återvunna förpackningar. Vi måste veta att alla led i produktionen av de perfekta underkläderna är hållbara. Att de uppfyller de strängaste standarderna som finns och är helt fria från farliga kemikalier eller hormonstörande ämnen. Där kompromissar vi aldrig.

Därför samarbetar vi endast med europiska leverantörer som tar sitt sociala ansvar på allvar. Våra leverantörer jobbar målmedvetet för att minska miljöpåverkan och tillverkar kvalitetstextilier helt fria från skadliga ämnen. Det är viktigt för oss och det är viktigt för våra kunder, och det är något vi aldrig kommer tumma på.

 

Internationella standarder

Alla verksamheter påverkar miljön vare sig de vill det eller inte. Genom certifieringar kan företagen visa hur de arbetar med att reducera sin miljöpåverkan efter internationella standarder. ISO-standarderna för kvalitetshanterings- och miljöledningssystem är bland de mest kända certifieringarna. Alla ISO-standarder ses över vart femte år och certifikat utfärdas för tre år i taget.

 

Viktig märkning

Det är viktigt att sätta fokus på produktionssäkerhet och hållbarhet inom textilindustrin. En korrekt märkning visar hur textilprodukterna behandlats i alla delar av produktionen. Det innebär att kunden själv kan se hur alla textiler, blixtkedjor, knappar och liknande behandlats.

Om ditt klädesplagg är märkt med Oeko-Tex® betyder det att det har blivit testat och är fritt från både skadliga och misstänkt skadliga kemikalier. Du kan tryggt använda kläderna utan att behöva tänka på vilka ämnen eller kemikalier som använts i produktionen. Det innebär också att du kan använda kläderna på en gång utan att behöva tvätta dem först.

 

Trygga Textiler

Vi ställer höga krav på våra leverantörer och samarbetspartners. För det är viktigt för oss att alla produkter som vi erbjuder är så skonsamma som möjligt, både för din hud och för miljön. Oavsett om du väljer Northborn eller inte rekommenderar vi att du alltid letar efter plagg som är märkta med Oeko-Tex®. Det ger dig en högre grad av produktsäkerhet och du kan vara trygg i att använda underkläderna direkt utan att behöva tvätta dem innan. Bra för dig och bra för miljön!

 

Vill du ha mer information? Besök STANDARD 100 by OEKO-TEX® eller surfa in på det norska Forbrukerrådets märkesöversikt.

Spana också in vårt utbud av hållbara underkläder till både dam och herr.

  • ISO 14001 är världens mest erkända standard för miljöstyrning. Den är avsedd för organisationer som aktivt vill hantera sitt miljöansvar på ett systematiskt sätt och bidra till ökad hållbarhet. Standarden anger kraven i miljöledningssystemet som en organisation kommer använda för att förbättra sin miljöprestanda.
  • ISO 9001 är den globala standarden för certifiering av kvalitetssystem. Den grundar sig på sju principer för kvalitetshantering som till exempel ett starkt kundfokus och kontinuerlig förbättring. Den här standarden ger vägledning och verktyg för organisationer som vill se till att deras produkter och tjänster alltid uppfyller kundernas krav och att kvaliteten ständigt förbättras.
  • Oeko-Tex® har strängare krav och sätter längre gränsvärden på testresultat än vad som krävs enligt nationella och internationella standarder. Och det ställs ännu fler krav på textilier som kommer i kontakt med huden. Certifikatet är giltigt ett år i taget och måste uppdateras varje år. Dessutom revideras kriterierna för certifieringen årligen för att säkerställa att de alltid överensstämmer med den senaste forskningen.
Andreinnlegg