Framtiden är här!

Underkläder av bambu har många fördelar, bland annat att de är både silkesmjuka och hållbara. Detta är två av anledningarna till varför vi valt bambu som vårt material för att utveckla de perfekta underkläderna.

Miljövänligt och förnybart

Bambu är en tålig växt. Den behöver minimalt med vatten, växer extremt snabbt och behöver varken gödsel eller bekämpningsmedel för att kunna gro och växa. Detta gör bambu till ett mer miljövänligt material att använda i produktionen jämfört med till exempel bomull.

Även om produktion av kläder och textilier för med sig ett miljö- och klimatavtryck, är kläder av bambuviskos miljövänliga i ett helhetsperspektiv. Bambuviskos tillverkas av förnybara resurser och bryts ner lika snabbt som bomull. Det är dessutom mer slitstarkt än bomull och behåller färgämnena bättre, något som kan vara positivt för plaggets totala livslängd. Men detta beror naturligtvis på hur du tar hand om dina plagg och hur de tvättas.

Så tvättar du underkläder av bambu

 

Bärkraftig produktion

Bambu kallas ofta för ett silkessubstitut. Anledningen är att de silkesmjuka fibrerna som spinns av bambu blir en perfekt utgångspunkt för kroppsnära plagg som damtrosor och boxershorts. För att bryta ner hård bambu till silkesmjuk bambuviskos krävs kemikalier som används för att bryta ner bambuträdets cellulosa för att göra den mjuk och smidig.

Därför är det helt avgörande för oss på Northborn att vi samarbetar med certifierade och miljömedvetna producenter som förstår och tar sitt ansvar ytterst seriöst. Det innebär bland annat att fabriken som tillverkar underkläderna håller kemikalierna i slutna system med minimala utsläpp och att de återanvänder ämnena för att undvika skador på anställda eller miljön.

Läs om våra certifieringar och krav på underleverantörer här

 

93 % bambu och 100 % kvalité

Även fast vi skulle vilja så är inte våra underkläder gjorda av 100 % bambu. För att kläderna ska behålla sin passform tvätt efter tvätt har vi vävt in elastan i tyget. Elastan, som också kallas lycra eller spandex, gör underkläderna elastiska och ökar deras hållbarhet, vilket förlänger deras livslängd. Hållbarheten blir bättre och plagget skönare!

 

Vi älskar bambu

Vi tycker verkligen om bambu. Och det handlar inte bara om den goda miljöaspekten, utan också om de naturliga egenskaperna som bambukläder har. Bambuviskosen är nämligen bra på att absorbera fukt och torkar snabbt. Det svala och silkeslika materialet är också eftertraktat bland dem som på grund av allergier inte kan använda plagg av t.ex. ull. För att skapa en extra silkeslen touch har vi toppat våra Northborn-underkläder med en aloe vera-finish. Detta ger plagget en känsla av lyx. Simply extraordinary! Simply nature!

 

Köp underkläder med gott samvete

Northborn tillverkar hållbara och silkesmjuka underkläder av 93 % bambu. Alla våra textiler är Oeko-Tex®100-certifierade och innehåller inga allergi- eller cancerframkallande färgämnen.

Se vårt utbud av damtrosor och boxerkalsonger.

Andreinnlegg